0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas

Paieška

 

 

0

Tortilija su vištiena, sūriu „Le Rustique Camembert“ bei Tzatziki padažu

 

Ingredientai:

 
Vištienai:
500 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo,
3 skiltelės česnako,
1 a. š. rozmarino,
Druska, pipirai, ciberžolė, malta rūkyta paprika (pagal skonį)
Pusės citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės,
1 a. š. aliejaus.
 
Tzatziki padažui:
3 trumpavaisių agurkų,
2 skiltelių česnako,
5 mėtos lapelių ,
2 v. š. citrinos sulčių,
Žiupsnelio druskos ir pipirų,
400 g graikiško jogurto.
 
Patiekimui:
1 „Le Rustique Camembert“ sūris,
6 tortilijos,
2 saldžiosios paprikos,
Čili pipiras,
Raudonasis svogūnas;
Pomidorai,
Agurkai,
Salotų lapai,
Kalendra.
 
Gaminimas:
 
Pasiruošiame marinatą vištienai: sumaišome alyvuogių aliejų su citrinos sultimis bei nutarkuota citrinos žievele, druska, pipirais, ciberžole, smulkintu česnaku, malta rūkyta paprika ir rozmarinu. Gautu mišiniu ištriname vištienos šlaunelių mėsą ir dedame į šaldytuvą bent valandai pasimarinuoti, o dar geriau – per naktį. Užmarinuotą vištieną kepame apie 30 min. iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kol vištiena kepa, pasiruošiame Tzatziki padažą: agurkus sutarkuojame ir apibarstome žiupsneliu druskos bei paliekame pastovėti apie 5 min. Druskai įsigėrus, nuo agurkų rankomis išspaudžiame sultis ir dedame į dubenį (sultys nereikalingos). Į tą patį dubenį dedame smulkintą česnaką, mėtų lapelius, prieskonius, pilame citrinos sultis ir jogurtą bei viską gerai išmaišome. Gautą padažą dedame į šaldytuvą ir iki patiekimo laikome šaltai.

Į tortilijos lakštą klojame salotų lapus, dedame plonomis juostelėmis pjaustytą vištienos šlaunelių mėsą, „Le Rustique Camembert“ sūrį, pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pomidorus, agurkus, smulkintą čili pipirą, kalendrą ir viską apliejame padažu bei susukame į ritinėlį. Skanaus!

 
smart foreash