0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas

Paieška

 

 

0

ANTIENOS FILĖ SU VAISIAIS IR „SAINT AGUR“ MĖLYNOJO PELĖSIO SŪRIU

 

Ingredientai:

Saint Agur“ mėlynojo pelėsio sūris – 1 vnt.,
Antienos filė – 3 vnt.,
Konservuotos kriaušės – 100 g,
Konservuoti persikai – 100 g,
Saldžiosios bulvės – 400 g,
Mažos morkos – 3 vnt.,
Figos – 1 vnt.,
Raudonas sausas vynas – 500 ml,
Rudasis cukrus – 1/5 stiklinės,
Sviestas – 40 g,
Pienas – 300 ml,
Druska, pipirai pagal skonį,
Žalumynai papuošimui.
 
Gaminimas:
 
Nuplauname antienos filė, pamirkome 10 minučių sūdytame vandenyje, užvakuojame ir šauname į iki 55 laipsnių įkaitintą orkaitę valandai, kad mėsa būtų sultingesnė. 
Saldžiąsias bulves nuskutame, supjaustome kubeliais, išverdame, dedame į smulkintuvą, pilame pieną, pagardiname druska, pipirais ir viską sutriname iki vientisos tyrės.
Pasiruošiame vaisius: tris kriaušių ir persikų puseles dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir papuošiame mėlynojo pelėsio sūrio kubeliais. Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame kol sūris išsilydys. Likusias konservuotas kriaušes bei persikus karamelizuojame: keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame rudąjį cukrų, o kai masė tampa vientisa, suverčiame skiltelėmis supjaustytus vaisius. Nuolat maišant kepti apie 15-20 minučių. 
Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą ir ant mažos ugnies patroškiname morkas bei į keturias skilteles padalintą figą. 
Paruoštą antieną dedame į įkaitintą keptuvę, pabarstome druska ir pipirais. Kepame iki tol, kol antienos išorė apskrunda, o vidurio spalva tampa švelniai rožine.
Kol antiena kepa, pasiruošiame vyno padažą: keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame šaukštą rudojo cukraus ir supilame vyną. Maišant kaitiname apie 7minutes ar šiek tiek ilgiau (kuo daugiau alkoholio išgaruos, tuo padažas bus skanesnis).
Bulvių tyrę dedame į lėkštės vidurį ir šaukštu sukame ratu, kad tyrė pasklistų arčiau lėkštės kraštų. Ant bulvių tyrės suformuoto apskritimo dedame per pusę perpjautą antienos filė, ją apšlakstome vyno padažu, šalia dedame kriaušių ir persikų puseles su pelėsiniu sūriu, papuošiame troškintomis morkomis, figomis, karamelizuotais vaisiais ir žalumynais.

 

 
smart foreash