0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas

Paieška

 

 

0

Pica su ožkų sūriu ir karamelizuotais svogūnais

 

Ingredientai:

Tešlai:
Miltai (250 g),
Mielės (15 g),
Cukrus (1 a. š.),
Druska (1 a. š.),
Alyvuogių aliejus (1 v. š.).
 
Įdarui:
Sūris „Chavroux“,
Figų čatnis (2 v. š.),
Rozmarinai (1 v. š.),
Svogūnai (3 vnt.),
Sviestas (50 g),
Rudasis cukrus (2 v. š.),
Balzaminis actas (2 v. š.),
Gražgarstės ar kiti žalumynai (papuošimui).
 
Gaminimas:
 
Paruošiame picos padą: miltus suberiameį dubenį, viduje padarome duobutę, į ją sudedame trupintas mieles, suberiame cukrų ir druską, įpilame 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištriname, ant viršaus beriame miltų, dubenį uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje apie 20 min., kad tešla pakiltų. Į pakilusią tešlą supilame apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuviniu kombainu užmaišome vientisą tešlą, aptepame aliejumi ir dar dvi valandas paliekame šiltai.
Kol tešla kyla, paruošiame karamelizuotus svogūnus: į keptuvėje įkaitusį sviestą sumetame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir išspaustas česnakų skilteles, suberiame druską, cukrų, supilame balzaminį actą ir nuolat maišant, ant labai mažos ugnies, apie 20 min., kepiname svogūnus, paskui juos atvėsiname.
Tešlą iškočiojame į norimo dydžio paplotį, jį aptepame figų šatniu, paskirstome karamelizuotus svogūnus, išdėliojame ožkų pieno sūrio gabaliukus, pagardiname rozmarinais. Picą kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., prieš patiekiant papuošiame žalumynais. 
 
smart foreash