0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas

Paieška

 

 

0

Mano "Šakšuka"

 

Ingredientai:

Paprika (1 vnt.),
Čili pipiras (kas mėgsta aštriau),
Svogūno galvutė,
3-4 pomidorai,
4 kiaušiniai,
Gabalėlis sūrio (naudoju fetos arba mėlynojo pelėsio: „NaTurek Blue“ arba „Saint Agur“),
Lašelis alyvuogių aliejaus,
Šakelė petražolių, druska.
 
Gaminimas:
 
Papriką supjaustome skiltelėmis, čili pipirą ir svogūną – griežinėliais. Viską dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir lengvai apkepiname. Tada dedame pomidorus, pjaustytus kubeliais, viską pabarstome druska ir, nuolat maišant, kepiname ant silpnos ugnies apie 10 min. (kol pomidoro konsistencija tampa panaši į skystą pomidorų padažą). Tada po vieną į daržovių masę įmušame kiaušinius (nemaišyti), ant viršaus pabarstome sūrio bei petražolių lapelių ir dar sumažinus ugnį paliekame troškintis (kol pilnai pabąla baltymas). Patiekiame šiltą su rukolos lapeliais ir skrudinta Ciabtta duonos riekele.
 
smart foreash