0
Jūsų krepšelis tuščias.
Krepšelis atnaujintas

Paieška

 

 

0

Dešimt sūrio įsakymų dar gardesniam skoniui

 

Sakai nesi didis sūrio gerbėjas? O mes tave nustebinsim! Yra 10 sūrio „įsakymų“, kurie gali negrįžtamai pakeisti tavo skonio receptorius ir paversti tave tikru sūrio fanatiku. Neskubėk teisti! Tiesiog pabandyk.

 
PIRMASIS SŪRIO ĮSAKYMAS
Netiekite sūrio ant stalo tiesiai iš šaldytuvo. Visi sūriai turėtų būti patiekiami kambario temperatūros, nes: visų pirma, mes geriau jaučiame sūrio skonį, kai jo temperatūra yra artimesnė mūsų kūno temperatūrai. Visų antra, kai sūris minkštėja, jo riebaluose esantys tirpūs skonio mišiniai geriau pasiekia mūsų skonio receptorius. Ir trečia, aromatai yra lakesni esant šiltesnei temperatūrai, todėl galėsite lengviau jį uosti. Kuo šaltesnis sūris, tuo mažiau galėsite mėgautis jo nepaprasta tekstūra, kurią taip kruopščiai kūrė gamintojai!
 
ANTRASIS SŪRIO ĮSAKYMAS
Jei nesuvartojote viso sūrio, nedėkite jo atgal į šaldytuvą tinkamai nesuvynioję į tam skirtą popierių! Prisiminkite – vyniodami sūrį, nepalikite nei vieno kraštelio „už borto“! Sūris greit kietėja bei džiūsta, todėl, jei nenorite ragauti kietos kaip akmuo sūrio plutelės, paisykite šio įsakymo! O ką dar bekalbėti apie susigėrusius kitų produktų, esančių tame pačiame šaldytuve, kvapus... Taigi, rūpinkitės savo sūriais atsakingai.
 
TREČIASIS SŪRIO ĮSAKYMAS
Lažinamės, kad daugelis iš jūsų šito nežinojot! Sūris neturėtų būti vyniojamas į įprastą maistinę plėvelę! Sūris yra „gyvas“, kvėpuojantis produktas ir be tinkamo deguonies kiekio jis paprasčiausiai „uždus“. Tinkamiausias pasirinkimas – smulki akyta medžiaga, tokia kaip specialus sūrio popierius arba orui pralaidi plastikinė plėvelė, sukurta specialiai sūriams laikyti. Jei neturi tam skirto popieriaus, gali panaudoti skirtą kepimui. „Aprenk“ savo mėgstamiausią sūrį kokybiškais „rūbais“, o jis tave palepins išlaikytu ypatingu skoniu!
 
KETVIRTASIS SŪRIO ĮSAKYMAS
Sūrio šaldyti nevalia! Kodėl? Nes sūrio tekstūra negrįžtamai pasikeis... Produkte esanti drėgmė kristalizuojasi ir pavirsta ledu, o tai sutrikdo sūryje esančių baltymų struktūrą. Tegul šaldiklyje daugiau vietos lieka vaisiams ar ledams, na o sūriui surask vietos šaldytuvo lentynoje, o dar geriau – pilve!
 
PENKTASIS SŪRIO ĮSAKYMAS
Kai tiekiate sūrį kaip užkandį, nepjaustykite jo kubeliais, nes tokiu būdu tik sukursite didesnį paviršiaus plotą, iš kurio išgaruos drėgmė. Taip pat, sūrio skonis viduryje yra šiek tiek kitoks nei prie kraštų, todėl geriau pjaukite sūrį kaip pyragą nuo centro link krašto, sukurdami trikampio formos gabalėlį, kad kiekvienas iš jūsų svečių galėtų pasimėgauti tiek krašteliu, tiek nepakartojamu sūrio viduriuko skoniu!
 
ŠEŠTASIS SŪRIO ĮSAKYMAS
Nežalokite CAMEMBERT sūrio pašalindami jo plutelę! Toks dalykas ta plutelė – dėka jos galime mėgautis kreminiu ir nepaprastai gardžiu CAMEMBERT sūrio viduriuku! Sūrio plutelė suskaido jame esančius riebalus ir proteinus, tokiu būdu paverčiant sūrio tekstūrą kremine bei itin švelnia gomuriui. Tad jei jums žūtbūt reikia pašalinti CAMEMBERT plutelę, darykite tą savo lėkštėje!
 
SEPTINTASIS SŪRIO ĮSAKYMAS
Pamenate, ką sakėme apie sūrio pjaustymą? Ši taisyklė galioja ir iš anksto paruoštam tarkuotam sūriui. Nepirkite tarkuoto sūrio ir patys neruoškite jo iš anksto. Šaldytuve pagulėjęs sūris, kuris yra jau sutarkuotas (net jei jis ir yra laikomas specialioje pakuotėje) niekada nebus tokio skonio ir neskleis tokio aromato, kaip šviežiai sutarkuotas. Prisiminkite – kuo didesnis sūrio paviršius susiduria su tiesioginiu atmosferos poveikiu, tuo prasčiau jis atsiskleidžia, netenka savo skoninių savybių. Juk sutarkuoti sūrį kaip tik tada, kada reikia jį naudoti, tetrunka akimirką. Skanaus!
 
AŠTUNTASIS SŪRIO ĮSAKYMAS
Negadinkite ir nenaikinkite sūrio! Jei po vakarėlio ar pasisėdėjimo liko atliekamų gabaliukų, panaudokite juos gamindami kitus patiekalus. Gal tai bus kišas pusryčiams, sūrio pyragas, pica, o gal kitas skanėstas? Nesugalvojate? Apsilankykite mūsų svetainėje, ten atrasite daug užkandžių, karštų patiekalų ar desertų receptų. Suvartodami produktus iki galo ne tik sutaupysite, bet ir prisidėsite prie aplinkos tausojimo. Maisto, o ypač sūrio, švaistyti nevalia!
 
DEVINTASIS SŪRIO ĮSAKYMAS
Neterškite sūrių! Jei vienoje lėkštėje patiekiate daugiau nei vieną sūrio rūšį, prie kiekvieno padėkite po atskirą įrankį, nepjaukite visų sūrių vienu peiliu. Norite mėgautis kiekvieno sūrio unikaliu skoniu? Tuomet jokiu būdu nesumaišykite jų tarpusavyje. Sakote, per daug peilių ant stalo? Tikrai ne, nes geram sūrio užkandžiui tikrai nereikia begalės sūrio rūšių, užteks kelių, vertų dėmesio. Geriau pasirūpinkite tinkančiais priedais.
 
DEŠIMTASIS SŪRIO ĮSAKYMAS
Nevėsinkite šviežiai pagaminto varškės sūrio. Na taip, ką tik pagamintas, dar šaldytuve nepabuvojęs sūris mums į rankas patenka retai. Bet jei jums nusišypsojo tokia laimė, ragaukite jį iškart! Galėsite pasimėgauti unikalia ypač šviežio sūrio tekstūra ir skoniu. Vėsinimo, be abejo, išvengti neįmanoma norint išsaugoti sūrį šviežią. Tačiau jei pasitaikys galimybė pasinaudoti tuo neilgu momentu prieš sūriui iškeliaujant į šaldytuvą – naudokitės proga.
 
smart foreash